Jordande

19.10.2015 12:21

Vilket underbart väder, hösten delar med sig av. Njuter i fulla drag av den färgsprakande ögonfröjd som bladverken ger. All denna höstrika explosion av starka färger. Älskar skiftningarna i trädkronors blad, när solens strålar reflekteras i dem. 

Vars essens gör sig redo inför vinterns vilsamhet. Höstluftens speciella arom så hög och klar idag. Andas in doften från blomster och mylla. I en kombination av fuktighet och en aning rökighet, men likväl så uppfriskande. Från skogen förnimmer näsans förfinade sinne förmultade blad, svampar och barr. 

Låta händerna vara spaden i att ta del av grävandet och ifyllandet av rabattens grop. Bli lycklig av att låta händerna bli jordiga, när rosor o buskar fått ny plats. Få känna av härliga energier medan fingrarna arbetar mekaniskt. Uppta extrakt från de fria elektroner som genomborrar varje cell i ens kropp.

Vara delaktig i att plantornas rötter kommer djupt ner i den grop som grävts åt dem. Förse dem med vatten innan de täcks med jord. Glädjas åt hur de växer och frodas, med hjälp av den omvårdnad jag ger. Ge näring och vätska under varmare perider. Samtidigt täcka med en bädd av löv när kylan tränger på. 

Uppleva de skiftnigar de genomgår under årstides föränderlighet. Följa buskarnas rötter, som skapar stabilitet under tiden som plantorna växer och utvecklas. Se till den form och karaktär plantan och ta del av deras berättelser. Bli medveten om dess tålmodighet i att vara tryggt rotade och sammanlänkad med källan.

Tar av strumpor och skor för känslan av frihet. Ha direkt kontakt med marken i ett jordande. Lägga märke till gräs och jord mot bara fötter. Tar in dess  energin för just en ökad balans som i en läkningsprocess. Förnimma hur marken får själen att dansa, medan armarna är uppdragna mot himmel.

Sitta på en sten vars uråldriga visdom förmedlas när ögon sluts ett ögonblick. Föreställer mig hur rötter glider från fötterna ner genom markens lager. Ner förbi där lava rinner i att blir fast förankrade med jordens mitt. Där i lugnets trygga famn, renar ett vit helande ljus från topp till tå.

Återminns om sommarens fotbad i skogens bäck, där vattnet flöt förbi i avslappnad rytm. Vadade lite försiktigt fram medan ben blev blöta. Plumsade lätt med fot i glädje över vattenstänk. Gick mot flödets riktning, förnam hur vattendraget  virvlade fritt. 

Kände stenars struktur och energi mot nakna fotsulor. Tyngden i fötter gav lugn balans igenom kroppen som allteftersom. Kontakten med stenarna i vattnet blev till en plattform av bergsfasthet från Jordens innanmäte. Tog upp runda små stenar i vars en hand, vilande nära mitt hjärta. 

Vackra inkännande natur, ger balans mellan de skuggor och ljus som är del av allt som rör det yttre och det inre i ett. Ger styrkans kraft från växt, sten sol och vatten i reningsbad....

Tillbaka