Förundran

08.04.2015 14:00

Sitter i stillhet på en sten och med tacksamhet insuper allt det vackra naturen bjuder på. En liten ekorre pilar strax intill mellan grenar, på jakt efter något gott. Smidigt tar den sig upp för trädets stam, för att nå sitt mål. En fågel fyller luften med sin drill, medan en citronfjäril lekfullt fladdrar förbi. 

Solens värme kämpar sig fram längst en ännu vinterkyld vind och får mig att vända ansiktet mot den i en hälsning. Långsamt infinner sig en inre ro och naturens under får mig att le mot livet. 

Förundras över alla skiftningar som följer med årstiderna och hur vi påverkas av dess närvaro. Nu har en ny ljusare tid börjat gry efter att "mörkret" skingras, så hjärtan öppnas upp för kärleken. 


Emellertid om vi lyssnar finns glädjen alltjämt i varje årstid. Fnissen klingar när snöflingor långsamt dalar ner mot en vinterklädd mark. Så som vårfågelns sång fyller luften med jubel, medan vitsipporna bjuder upp till dans. 

Precis som vågskvalpet pärlar sig mot en sommarvarm strand, i ett lustfyllt skratt. Ej förglömma höstlövens prassel, som fyller skogen i ett busfyllt fnittersus. Genom årstidernas stig viskar fotstegen om att stanna upp och ödmjukt omfamna gåvan som finns i livets allting.