Förundran

08.04.2015 14:00

Sitter i stillhet på en sten och insuper allt det som finns omkring mig. En liten ekorre pilar strax intill mellan grenar, på jakt efter något gott. Smidigt tar den sig upp för trädets stam, för att nå sitt mål. En fågel bygger sig ett rede, medan en nyvaken citronfjäril lekfullt fladdrar förbi. 

Solens värme kämpar sig fram längst en ännu vinterkyld vind och får mig att vända ansiktet mot den i en hälsning. Långsamt infinner sig en inre ro och naturens under får mig att le. Tar tacksamt emot värmen som träffar bar hud och andas in den kraft som finns i solens energi.

Vars energi vävs in i de skiftningar som följer med årstiderna och hur vi påverkas av dess närvaro. Där vi på en och samma gång kan sammankoppla de fyra elementen och dess samverkan. De krafter som är delaktig i livets förutsättningar och förbundna med de fyra väderstrecken.

Nu har en ny ljusare tid börjat gry efter att vintermörkret skingras, så hjärtan öppnas upp för kärleken och förnyelse. Emellertid om vi lyssnar, finns inspirationen alltjämt i varje årstid. Fnissen klingar när snöflingor långsamt dalar ner mot en vinterklädd mark. Så som vårfågelns sång fyller luften med sitt drillande, medan vitsipporna bjuder upp till dans. 

Precis som vågskvalpet pärlar sig mot en sommarvarm strand, i ett lustfyllt skratt. Fortsätter in mot höstlövens prassel, som fyller skogen i ett busfyllt fnittersus. Genom årstidernas stig viskar fotstegen om att stanna upp och ödmjukt omfamna gåvan som finns i livets allting. Där anden följer vid vår sida likt den stig som leder över bron mellan årstidernas sfäriska riken.

Tillbaka