Gryning

05.05.2015 04:57

Vaknar när natten håller på att avsluta sitt pass. Ser möjligheten att möta solen, som åter ger en ny dag. Inandas luftens friska kyla och påminns om den tid som varit. Känner ödmjuk tacksamhet över livets alla vackra gåvor. 

Fåglarnas aktivitet fyller hjärtat med glädje. Gryningen är sagolikt vacker och skänker så otroligt mycket inspiration. Tar mig ner till stenig strandkant och låter fingrarna nudda vid vattnets yta. Ringarna förmedlas successivt ut, för att efter hand ebba ut. 

Skymtar så att en skugga snabbt pilar förbi. Ett par ögon glimmar till när ett svagt fnitter ljuder. Fantasi eller verklighet, vem vet. För mig finns sanningen inom mig, om allt som sig runt om oss rör. Ödmjukhetens väsen ur ett ursprung finnes och även i nuets timme.

Samtal så vackra av insiktfullhet om att värna och vårda. En gåva så värdefull av denna tillit i kontakt mellan två världar som hör samman. Kan ej låta bli, utan ger själva livet ett Ronja Rövardotter vårtjut. Tänker att varje dag en ny början och möjlighet att åter naturens väsen sig närma.    

Tillbaka