Morgonstunden

15.03.2015 07:30

Morgonen är kylig nu innan dagen helt gryr. Njuter likväl av att möta solen o höra fåglarnas sång, med att ha möjligheten att ta vara på stunden. Just bara ta mig denna stund i nuets kravlöshet. Helt medveten om vad som sker inom mig själv och omkting mig. Enbart vara i att observera såsom allt är, utan att värdera eller döma. 

Känner in stunden i att vara i kontakt med naturen. Lyssna in alla ljud omkring mig och aktivt känna dofterna som når mig. Gläds åt att se färgernas nyansrikedom och  iaktta hur kroppen vaknar till liv. Står ett tag helt still och blundar, för att fullt ut lägga märke till alla kroppens signaler. Vad den säger mig i stunden, samtidigt som jag blir medveten om atmosfären omkring mig. 

Har fokus på varje fots långsamma steg över ojämn mark. Andas in i samma takt och följer luftens strömningar genom kroppen. Funderar ett tag på den är tydligast, innan jag följer dess väg ut igen. Förundras över den energikick som sker just här och nu, genom medvetenhetens närvaro. Morgonen övergår alltmer i dag, medan stegen åter går till hemmets varma vrå.