Morgonstunden

15.03.2015 07:30

Morgonen är kylig nu innan dagen helt gryr. Njuter likväl av att möta solen o höra fåglarnas sång, med att ha möjligheten att ta vara på stunden. Just bara ta mig denna stund i nuets kravlöshet. Helt medveten om vad som sker inom mig själv och därefter omkring mig. Enbart vara i att observera såsom allt är, utan att värdera eller döma. Känna in i total närvaro där andningen låter ljuset fylla kroppen för att släppa ut det som ej längre behövs. Upptäcka om det finns en tanke eller känslas kittling och av vilken orsak med att vara helt ärlig mot mig själv.  

Känner därefter in stunden av att vara i kontakt med naturen. Lyssna in alla ljud omkring mig och aktivt känna dofterna som når mig. Gläds åt att se färgernas nyansrikedom och  iaktta hur kroppen vaknar till liv. Står ett tag helt still och blundar, för att fullt ut lägga märke till alla kroppens signaler. Vad den säger mig i stunden, samtidigt som jag blir medveten om atmosfären omkring mig. Lyssnar till de ljud som förstärks och förs in genom sinnena för att förmedla en känsla eller en tanke. Frågar mig om vad och hör så svaret.

Har fokus på varje fots långsamma steg över ojämn mark som fortplantar sig vidare i kroppen. Tar in varje rörelse som sker när kroppen rör sig framåt. Andas in i samma takt och följer luftens strömningar genom kroppen. Funderar ett tag på den är tydligast, innan jag följer dess väg ut igen. Förundras över den energikick som sker just här och nu, genom medvetenhetens närvaro. Morgonen övergår alltmer i dag, medan stegen åter går till hemmets varma vrå. Dagen börjar nu på ett behagfullt vis, där en ökad medvetenhet följer med. 

 

Tillbaka