Lördag

18.04.2015 18:55

Vilken underbar lördag! Solen vågade titta fram igen och skrattade sitt glittrande fnitter ihop med barnbarnens upptäckariver. Att efter detta få umgås med härliga vänner, medan solens strålar sakta glider vidare var pricken över I:et. En dag som varit fylld av både härlig aktivitet och skön lathet. Där alla och en var har tankat energi utifrån sig själva. Ännu en fin dag att plocka fram ur minnet under regniga dagar. Ty att bevara fina minnen är en glädjefylld rikedom. 

Fina minnen blir på något vis lite heliga, som ger en varm känsla i hela kroppen. Minnen där nostalgin ger plats åt upprymdhet, skratt, sorgsamhet och gråt. En stund av eftertanke i at se det vackra som gives från dem vi har i vår närhet. Att känna tacksamhet över de små tingen, såväl som de stora. Njuta av det som livet erbjuder av glädje, omtänksamhet och kärlek. Genom en inställning av att ge av sig själv/ sin tid till nära och kära får vi mycket tillbaks. 

Ibland kan ett leende eller ett vänligt ord till en främling lyfta både vår egen och dennes dag. Hur det än är har vi ingen vetskap om vad den vi möter bär med sig. De kan må mycket dåligt av hur de upplever och hanterar sina livserfarenheter. Ingen har rätt att bedömma den inställning de har till allt och alla. Om de mår mycket dåligt kan detta visa sig i en mask av aggressivt beteende.

Vågar vi då se bortom skalet och upprätthålla en trygg vänlig attityd, oavsett om det är en familjemedlem, vän eller främling? Vara helt och hållet i neutral i känslor och tankar, samt vara flexibla i agerandet. Bära med oss att vår inställning och attityd kan påverka personens möjligheter till förändring. Visst det kan vara någon vi aldrig möter igen, men denne kan bära med sig hur vi bemötte honom/henne.

Vi bär alla på en ryggsäck fylld av både fina och svåra erfarenheter. Om de negativa minnen knackar på, bör vi arbeta oss igenom dem på ett kontruktivt sätt. Det är så lätt att hamna i skeenden som vi ser som mindre positivt. Att älta gamla oförrätter kan skada än mer än vad själva händelsen utgjorde. När vi börjar acceptera att vi aldrig kan backa bandet och försöka förandra den situtation som uppstod påbörjas en förlåtelseprocess. Även om umgänget med personen är avslutat, går det att arbeta med att förändra sina känslor och tankar. 

Med kärleksfull process till oss själva när vi inte låter tiden gå i en anda av ilska, bitterhet eller ens bära på ovänskap. Istället börjar se vikten att t o m säga ordet förlåt om så behövs, för både ens egen och andras välbefinnande. Att även själv försöka förlåta personen för att få frid inom sig. Framförallt släppa taget om det som inte "gynnar" oss längre. Om inget annat så för sin egen skull, för att kunna gå vidare i livet med ett lättare sinnelag. 

Det kanske är svårt att acceptera att någon utsatt en för en mycket svår handling. Att om inget annat kunna förlåta sig själv i det som skedde, är en början på resten av livet. Livet är en gåva som ska vårdas med kärleksfulla tankar och handlingar. Så försök se det vackra och ta hand om livet som är just nu. Kom ihåg att det är en gåva till en själv att inte fortsätta åsamka sig själv skada, genom att upprätthålla vad någon annan orsakat.

 

 

2015                              

Tacksamhet                                 

Färgpalett                             

Lycka                                              

Tranors livsrytmer                          

ASYNJA                                       

Under boken                                

Aboriginskt ordspråk                     Tomten på vägen

Aboriginskt ordspråk

Barnbarns upptäckarglädje

Vilsamhet

Magisk känsla

Midsommar

Kirskål

Ugglans vaksamhet

Koltrastens drill

SKAPA SIN EGEN POSITION

Förnöjsamhet

Paus

Gryning

Barnasinnet

Nymåne

Lördag

Förundran

Livets väg

Tredjedagen Tor

Snöfall

Gryning

Kramen

Alla hjärtans dag

Vaken

BIG BEAR

Natur i skrud

 

2016

Sväva fritt

Midvintersolstånd

LIVSPUSSEL

LIVSTRÄDET

Barndomens landsbygd

FÖRTROLLAD VÄRLD

Vårlik närvaro.

PORLANDE BÄCK

Livsflöde

KREATIVITET

Pojken med hjärtat

Hälsodag på Brunnen.

snö.....droppar

En fokuserad räv

MåBästMässa

Måbäst

I Fablernas Värld

DAGS FÖR WORKSHOP

ANNORLUNA UPPLEVELSE  

2017

Nyårstankar

Moder Jord

Jordgubben 

Motorsågars ylande 

Livsnät

Naturens väsen

GRYNINGSLJUS

ges

 
2018
 
2019

 

Kontakt

Sinnenas keramik ateljem@live.se