MÅR SOM BÄST

01.03.2016 19:39

Dofterna under dagen idag gav löften om vårens annalkande och förde med sig extra energi. Enbart ordet "vår" skapar en stämning av att allt blir möjligt av nyskapande mirakel och härliga möten.  

Låter skrattet bubbla i själen, när livets vardag omfamnas. Ler mot soltörstande snödroppar, som bugande tittar fram ur en lövhög. Tänk så mycket vacker skönhet det finns helt gratis i allt det som samverkar och upprätthåller en given balans.                                                        

Plötsligt framträder ett magiskt skådespel, strax intill. Står helt stilla, gripen av stundens ögonblick när fyra glador ystert leker tafatt under trädkronans topp. Det är som om själen får vingar och flyger fritt i befrielsens anda.     

Lyckan blir stor när tranor i taktfasta vingslag sveper genom den molnfria himlen. Dessa stolta fåglar som vet sitt värde och tillåter sig nå de föresatser de har som mål. Känner tacksamhet över dagen som gav värme i hjärtat och förväntan.                                                              

Att så uppfyllas av förundran över allt livet ger, när locket öppnas på ugnen och nyglaserad keramik blänker till. Inspiration och förväntan är hög inför morgondagen, som nu skymtas bakom nästa krön.  

Tillbaka