MODER JORDS GÅVOR

03.12.2016 16:24
Känner glädje av att bara stå och se upp mot molnen som reflekterar solens ljus. Är så tacksam över att få vara en del av allt detta vackra som finns omkring oss, om vi bara vill se. 
 
Ty när vi stannar upp och lyssnar inåt, på vårt hjärtas sanna röst hör vi Moder Jord tala till oss. Naturens alla underverk är likt en omfamning av kärlek till livet… Ja, det är gåvor som ges till var och en av oss i att vara en del av helheten. En helhet där jorden, solen och månen ger av sin kraft och styrkan, utan att svikta i sin tro på oss.  
 
Tänk att bäras kärleksfullt av den Jord, vars kropp det vandrats på genom många skiftningar. En Jord vars kärleksfulla tillit av dess gåvor vårdas och ödmjukt tas om hand. När detta sker, kan all underbar rikedom fortsätta gro och växa i harmoni och balans.
 
Regndroppar blir till en flod, vars vatten bärs i inom människa och djur i ett livgivande flöde. Drick av den heliga vätska som strömmar genom kropp i en välsignelsens bön av tacksamhet.
 
Trädens grönska ger visdomens helande energi, så känn in dess rytm. Låt tiden stanna för en stund och låt pulserande cykler, långsamt sjunka meditativt in och hör budskapen.
 
Låt vinden leka i hårets välkammade frisyr och omfamna kroppen ett tag, medan stressens oro sveps ilande iväg. Njut i fridfullhet av luftens andedräkt som fyller lungorna kärleksfullt och renar från negativ energi. 
 
Se ock på hur solens närande värmer och ger ljus främjar dagens vandring, medan månens mörker och svalka ger vila i nattens timma. Så hör Moder Jords lågmälda budskap om att förmedla villkorslös kärlek med en vårdande ödmjuk hand det som naturen giver.
 
Nu vi bör ta ansvar i både stort och smått, av att våga se det som sker alltjämt.  Ett ansvar som rör oss i ett gemensamt band, i ett mönster där de egna handlingarna finns med. I en vördnadsfull aktning, inta den egna rollen som naturens väktare och beskydd. 
 
Moder Jord oss ej önskar svika, men tyngden av människans destruktivitet alstrar sorg och förtvivlan.  Blunda ej mer och se din egen roll i det som bör utföras, min vän. Upplev kontakten med stjärnorna i universum, som önskar uppmärksamma oss över samhörighetens band. (Suzanne Hovander)
  
 

 

2015                              

Tacksamhet                                 

Färgpalett                             

Lycka                                              

Tranors livsrytmer                          

ASYNJA                                       

Under boken                                

Aboriginskt ordspråk                     Tomten på vägen

Aboriginskt ordspråk

Barnbarns upptäckarglädje

Vilsamhet

Magisk känsla

Midsommar

Kirskål

Ugglans vaksamhet

Koltrastens drill

SKAPA SIN EGEN POSITION

Förnöjsamhet

Paus

Gryning

Barnasinnet

Nymåne

Lördag

Förundran

Livets väg

Tredjedagen Tor

Snöfall

Gryning

Kramen

Alla hjärtans dag

Vaken

BIG BEAR

Natur i skrud

 

2016

Sväva fritt

Midvintersolstånd

LIVSPUSSEL

LIVSTRÄDET

Barndomens landsbygd

FÖRTROLLAD VÄRLD

Vårlik närvaro.

PORLANDE BÄCK

Livsflöde

KREATIVITET

Pojken med hjärtat

Hälsodag på Brunnen.

snö.....droppar

En fokuserad räv

MåBästMässa

Måbäst

I Fablernas Värld

DAGS FÖR WORKSHOP

ANNORLUNA UPPLEVELSE  

2017

Nyårstankar

Moder Jord

Jordgubben 

Motorsågars ylande 

Livsnät

Naturens väsen

GRYNINGSLJUS

ges

 
2018
 
2019

 

Kontakt

Sinnenas keramik ateljem@live.se