ÖGONFRÖJD

22.06.2016 06:01

Blev lite ögonfröjd igår kväll, medan koltrasten sjöng och syrenens ljuva dofter fyllde atmosfären. Gläds åt naturens gåvor, så ock tas ej allt vackert som livet ger för givet.

Kan enbart ta in med tacksamhet över allt fantastiskt som vi kan ta del av i stort och smått. Så enbart att sitta i stillhet och lyssna till koltrastens sång, under tiden som solen långsamt gick ner. 

Satt på första parkett inför älvors dans, gav kvällen sin fulländning. När så innan morgon gryr, går ut på trappan med en kopp te. 

Ljudet av klingande sång vibrerar ikapp med dimslöjors flyktighet under älvdansen höjdpunkt. Där väna väsen dansar över grönskande äng och spegelblank insjös yta.

Nattluftens klara friskhet gör det lätt att andas in harmonisk balans. En stund av njutning för alla sinnen, i ensamhetens egna lilla vrå.   

I morgonens arla timma rofylld stillhet över daggvåta landskap och reflekterar barndomens minnen. Minnen av sommarens särskilda känsla av att ströva fritt i skog och mark på upptäcksfärd.

Långt från stressens krav, fanns lekfullhetens fantasi och förväntansfull iver av inre lugn. Traska mot sin egen speciella plats, följs längst bäckens porlande färd.

En groda hoppar fram på barndomens stig och säger god dag, vad du är bra. Samtidigt gör sig en ännu vaken uggla sig redo för en liten tur.

En Faun vandrar bugande förbi, sökande efter djurens väl och ve. Hör så små lätta fötter från tisslande fränders bus i buskar och snår.

Tänk en tid av njutning, där smaken av blåbär och jordgubbar vara lycka i sig.  Landskapets konturer är suddigt vaga som att sitta i ett drömlikt skimmer.

Daggvåt mark fuktar fötter i ett reningsbad, även idag. Då som nu, dansar älvor sin dimbeslöjade säreget eleganta vals.

En värld av fina upplevelser för den som stillar sig och vill se. Visserligen en aningens svår att skåda mitt på dan, för både vuxna och barn.

Försiktigt släpper natten sitt grepp och långsamt vaknar en sömndrucken natur till liv. Blickar upp mot den strimma rosa nyans som brer ut sig över himlens valv.

Några svanar snattrar trivsamt med varandra, när de flyger sin morgontur. Hälsar så en ny dag välkommen med ett förnöjt skratt. Ett ögonblick av njutning, inför allt som finns att uppleva och se.

 

2015                              

Tacksamhet                                 

Färgpalett                             

Lycka                                              

Tranors livsrytmer                          

ASYNJA                                       

Under boken                                

Aboriginskt ordspråk                     Tomten på vägen

Aboriginskt ordspråk

Barnbarns upptäckarglädje

Vilsamhet

Magisk känsla

Midsommar

Kirskål

Ugglans vaksamhet

Koltrastens drill

SKAPA SIN EGEN POSITION

Förnöjsamhet

Paus

Gryning

Barnasinnet

Nymåne

Lördag

Förundran

Livets väg

Tredjedagen Tor

Snöfall

Gryning

Kramen

Alla hjärtans dag

Vaken

BIG BEAR

Natur i skrud

 

2016

Sväva fritt

Midvintersolstånd

LIVSPUSSEL

LIVSTRÄDET

Barndomens landsbygd

FÖRTROLLAD VÄRLD

Vårlik närvaro.

PORLANDE BÄCK

Livsflöde

KREATIVITET

Pojken med hjärtat

Hälsodag på Brunnen.

snö.....droppar

En fokuserad räv

MåBästMässa

Måbäst

I Fablernas Värld

DAGS FÖR WORKSHOP

ANNORLUNA UPPLEVELSE  

2017

Nyårstankar

Moder Jord

Jordgubben 

Motorsågars ylande 

Livsnät

Naturens väsen

GRYNINGSLJUS

ges

 
2018
 
2019

 

Kontakt

Sinnenas keramik ateljem@live.se