Under boken

14.08.2015 21:30

Njuter av en stjärnklar himmel, liggande under bokens skydd. Allt är stilla och luften en aning kyligt. En fladdermus gör en snabb lov kring träden. Kvällens ljud omsluter mig och bjuder mig sitt sällskap, när katten kommer gående. Hon lägger sig nära intill, för att strykas över sin lena päls. 

Ljuden blir till musik och dofterna fyller lungorna, när vilsamheten ger inträde till att bara vara i stillhet med mig själv. 
Andningen och pulsen följer en behaglig rytm, när dåsigheten fyller kroppen. Blicken vilar på ingenting, medan sinnet svävar bort i fjärran. 


Likt nattens skuggor öppnas jagets inresta dolda upp, under nymånens parad. Själen viskar tyst om att bli en del av livets ursprung, i att vara precis som hjärtat önskar. Minnet av gårdagsnattens stjärnfall vibrerar ännu över de önskningar, som manar till förändring och nyskapande. 


Tillåter mig släppa taget om det gamla, i ett alstrande av ny energi. En tid av tillit och tålamod, när erfarenheterna skördas efter utvecklingsfaser. 
Sakta vaggas jag till ro av bladens svaga rasslande, djup in i drömmarnas slöja. Renas nu från allt det gamla, medan ny tillförsikt fyller mitt hjärta.

 

 

Tillbaka