Sinnenas-keramik finns i Matteöds idylliska landsbygd omgiven av skog och kohagar. Här bor jag med min man i nära kontakt med naturen och dess väsen. Jag, Suzanne, ser mig själv som natur- och livsinspiratör, efter att ha funnit inre frid av tillit till livet och kärlekens sanna essens. 
 
Gjorde för många år sen valet av en resa som förde med sig en förändring i livet mot att lyssna på hjärtats röst. Samtidigt som jag följer min egen sanning, finns inspirationen i att hjälpa andra på deras livsresa. Just få möjligheten att öppna upp för den ovillkorade gränslösa kärleken, ger ringar på vattnet genom den livskraft vi bär inom oss. Något som förde med sig utbildningar som bla är kopplade till skapandets och medveten närvaros läkande kraft för öka välmående, personlig utveckling och självkännedom.  Vilket ligger till grund för min kurs i "Meditativ Skaparkraft", där måleri, skulptering, skrivandet kombineras med meditation och reflektion. Har även meditaitonskvällar och därtill erbjuder jag enskilda samtal, där skapandet kan bli en del av processen om så önskas.
 
Att få återge vad som framkommer genom att skapa i bild, form och ord har varit en följeslagare sen tidigt barndom. Konstnärskapets är likt ett kliv in i en kreativ värld av skapandets kraft, som ger uttryck för själens förmedlande. Där varje nyanserad skiftning i vardagen av såväl de små som de stora delarna bejakas. Att få vara äkta ärlig i vad som framställs härstammande från min egen inre kärna, långt från andras avtryck.
 
I hela mitt liv har jag förmärkt de som vistas i andra världar, med gåvor som alltid känts naturliga för mig. Så när uppmaningen infann sig i att ha ta sammarbetet med naturväsen till en högre nivå, var keramikens anda given för oss. Känner en tacksam ödmjukhet över den kontakt och samverkan med dem som är mig så kärleksfullt behjälpliga. 
Vid processen är så ock de fyra elementen närvarande i vad leran symboliserar. I likhet med årstidernas cykler av värmens, vätans, vindens och jordens struktur och sinnelag. Med vördnad vill jag försöka hedra den gåva Moder Jord och därmed naturen är. Vars källa inbjuder till själsfull återhämtning ur tålamodets omfamning.  Där kontakten med andra världar förmedlar uråldrig visdom om att vandra varsamt vid bergen, skogar, nejder och hav. Att bli medveten om vad som då en gång varit, vad som är just nu och vad som komma ska ske.

 

 

2015                              

Tacksamhet                                 

Färgpalett                             

Lycka                                              

Tranors livsrytmer                          

ASYNJA                                       

Under boken                                

Aboriginskt ordspråk                     Tomten på vägen

Aboriginskt ordspråk

Barnbarns upptäckarglädje

Vilsamhet

Magisk känsla

Midsommar

Kirskål

Ugglans vaksamhet

Koltrastens drill

SKAPA SIN EGEN POSITION

Förnöjsamhet

Paus

Gryning

Barnasinnet

Nymåne

Lördag

Förundran

Livets väg

Tredjedagen Tor

Snöfall

Gryning

Kramen

Alla hjärtans dag

Vaken

BIG BEAR

Natur i skrud

 

2016

Sväva fritt

Midvintersolstånd

LIVSPUSSEL

LIVSTRÄDET

Barndomens landsbygd

FÖRTROLLAD VÄRLD

Vårlik närvaro.

PORLANDE BÄCK

Livsflöde

KREATIVITET

Pojken med hjärtat

Hälsodag på Brunnen.

snö.....droppar

En fokuserad räv

MåBästMässa

Måbäst

I Fablernas Värld

DAGS FÖR WORKSHOP

ANNORLUNA UPPLEVELSE  

2017

Nyårstankar

Moder Jord

Jordgubben 

Motorsågars ylande 

Livsnät

Naturens väsen

GRYNINGSLJUS

ges

 
2018
 
2019

 

Kontakt

Sinnenas keramik ateljem@live.se