Dagen i går

24.01.2017

Dagen igår, hade precis tagit vid, när jag gick på skogens stig. Än kunde nattens tystnad av vilsam rofylldhet, förnimmas. Morgonens dunkel gav naturen ett mjukt trolskt skimmer. Där ljuset och skuggorna skapade magiska vrår, bland buskar och snår. En glada stördes och lyfte smidigt från sin viloplats. Lätt klagande svävade den upp mot en regntung himmel.

Fortsatte själv fram och njöt av hur den våtkalla luften bjöd på gott humör. Lät andning och steg bilda en rytmisk symfoni, medan kroppen mjukades upp i samma takt. Erfor skogens stabila rotfasthet, genom träd och mossbeklädd sten. Log mot en liten tapper grästuva, som glittrade av små nätta vattendroppar.

Lyssnade till naturens alla ljud, som ackompanjerades med fåglars olika tonarter och läten. Så uppfattade jag hur en flock snattrande svanar flög allt närmre. Beundrande iakttog jag de vita fåglarnas färd över kala trädtoppar. Gläds åt att få beskåda en så sagolik värdighet, av graciös utstrålning.

Fortsatte så vandringen allt längre in i skogen, samtidigt som naturens friska dofter fyllde sinnena. Andas njutningsfullt in syret som träden skänker... Förnimmer hur dofter blandades av fuktig jord och gamla löv. Känslan av att ha någon strax intill, fick mig att stanna till och långsamt vända mig om. En hind stod nära stigens kant och såg lugnt på mig.

Bromsade impulsen att ta ett steg fram och sträcka ut en hand. Var istället helt stilla och blickade in i djurets vackra ögon. Ögon fyllda av inre fridfull tillit, som fick hjärtat att fyllas av innerlig lycka. Tiden var så ändlös i denna stund, innan vi gick åt vars ett håll. Förundrades över den trygghet rådjuret utstrålade, medan mina skors kontakt mot marken förde stegen framåt.

Begrundade det som sker i ens närhet, när medvetet tillåts tar in upplevelserna och bejakar känslan av att vara ett med livet. Strax hördes korparnas kluckande, när de flög varandra tillmötes. Svävande så rakt ovanför i svepande runda cirklar. Såg bara andaktsfullt på hur de kommunicerade med varandra, innan de flög iväg mot ett gemensamt mål.

En känsla av tacksamhet följde med under hela dagen. Tacksamheten av att bli delaktig i naturens magi, en vanlig regngrå morgon. Där kraftfulla djur skapar ögonblick av färgsprakande nyanserande i vardagen.
Möten med naturens invånare som på ett djupare plan, visar vägen till inre visdom. Visdomen om alltings beroendeskap av varandra i en konstant växelverkan......