Grönare Gräs

19.09.2018

Ibland tycks gräset vara grönare på andra sidan stängslet. Helst om det ger en härlig frihetskänsla med. Då kanske det är värt att ta steget och "smaka" på något nytt. Framförallt om det finns en önskan om att få bryta sig loss från gamla inrutade vanor som ständigt påminner om varandra. Helst om vetskapen finns att den plats som trampats ej tjänar en längre. Visserligen kan det kännas lite pirrigt, men ibland behövs modet för att våga satsa.

Minns då att känna orolig över att något kan gå fel på väg över stängslet, är inte ett bra sätt att ta klivet. Risken finns att fastna med ett ben på var sida och varken komma tillbaka eller framåt. Sen kan det som tar mest energi, vara att inte följa sin önskan om att bryta sig loss. Precis som när inspirationen och gnistan går förlorad pga att andras oförståelse för ens längtan, tar för stor plats.

Emellertid bör livet levas utifrån ens egen inre sanning, då valen är ens egna ansvar. Samtidigt är det första klivet det som ger signalen om det beslut i att ta sig vidare framåt. Att inte stanna kvar där en är om gräset verkligen är grönare på andra sidan stängslet....(bild o text Suzanne Hovander)