Ha fokus för bästa resultat.

28.02.2019

När jag inte har koll på att det är lite blött där jag lägger bilden jag håller på med... ja då blir det till att börja om på nytt. Kanske inte alltid det roligaste, men är jag inte fokuserad är det lätt hänt. Samtidigt så ger träning färdighet, vilket i sig kan ge bra resultat.

Sen är det lite så att vid bristande fokus är inte förankringen med en själv där heller. Visst det är inte alltid enkelt att vara helt fokuserad hela tiden, då andra saker kan distrahera som är omkring en. Då blir en lätt splittrad och det är svårare att hitta tillbaka till där en var.

Tror nog att de flesta känner igen sig i ex att tänka på något om en ska berätta för någon annan. Reser sig upp och går fram till den andre, för att där upptäcka att en "tappat" vad som skulle berättas. Kan undra hur ofokuserad en är just vid det tillfället eller rent av kanske bär på stress.

Hur det än är, är vi nog mer än någonsin ofokuserade och splittrade pga alla de ting som distraherar koncentrationen. Våra tankar kan framförallt störa oss väldigt mycket och det på ett omedvetet plan. Då gäller det att vara uppmärksam och bryta dem direkt när de börjar vandra iväg.

Just detta att stoppa direkt för att styra in dem på det vi håller på med för tillfället medför att vi tränar vår koncentrationsförmåga. Hjärnan är lite lat och går gärna minsta motståndets lag. Så när något känns motigt vill den helst ta semester och hitta något som inte kräver någon större ansträngning.

Visst kan det vara skönt någon gång låta tankarna sväva iväg, men det är lätt att de fastnar i en lop som kanske tynger ner en. Då blir det svårare att prestera oavsett vad det rör sig om. Att finna något som motiverar ökar också våra möjligheter till att prestera och hålla fokuseringen uppe.

Kanske det underlättar att ge sig själv en "morot" vid olika delmål och samtidigt finna något som är positivt med de en uträttar. Främst att vara närvarande i det som utförs just nu, är prio ett för att nå slutresultatet. Själv vet jag nu att det är bra att ha fokus och kolla underlaget innan jag lägger ett arbete på bordet.