Sann förnimmelse

13.02.2017

Hög frisk luft o solen skiner i vintervitt gnistrande klart. Allt är total tystnad o rofylld stillhet. Stannar så upp invid ett träd och låter blicken vila på en snöbeklädd sten. Följer andningen rytm i att vara i evighetens sekund i ett vinterlandskap. Observerar hur kylan nyper till när ny luft tar sin väg in genom näsan. Hur den sen bildar frostig imma likt att renas från tung energi vid utandningen. Emedan känslan av att fötterna söker sin rotfasthet djupt ner i marken. Förnimmer kontakten med Moder Jord vars energi möter upp och strömmar genom kroppen. Uppfattar atmosfären och lyssnar för att höra trädets röst. En tyst viskning om urtidens sanna visdom, om närheten till sin inre kärna.

Lyfter upp ansiktet mot solens varma energigivande strålar och låta den inre kraften tillta. Känner hur kroppen hittar sin balans i en omgivning som ger ro. Tar efter hand in allt som sker omkring genom sinnena som öppnas upp allt mer. Söker kontakten med trädet intill och gungar i dess takt, såsom den följsamt följer vid vindens lätta bris. En närvaro så stark som omsluter och värmer själen med villkorslös kärlek. Blir ett med dess väsen av växelverkande samhörighet med devors livgivande ande. Välkomnar vissheten om att allt är helt perfekt som det är.

Lägger märke till hur det känns i att stå i vinterlandskapets vila. Sluter ögonen för en stund och ger akt på vad som sker i kroppen. Nås av klarheten om hur allt är sammanlänkat i att berika varje liv. Förnimmer hur träden står stadigt och tålmodigt på sin plats under all tids skiftningar. Får kontakt med rotsystemets knölighet som ger fast förankring med jorden under snön. Upplever vibrationen från stammens och grenverkets interaktion med himmel, sol och måne. Kunskaper förmedlas där trädet vittnar om en ständig kontakt med vardaglighetens skeende. Påminner att njuta av livet och ha förståelse av den tillväxt varje händelse bär med sig.

Släpper helt på kontrollbehovet i att befriande lyfta händerna högt upp i luften. Uttrycker kärleken inför allt det vackra som är här och nu. Varje nyans av skuggningars och ljusets perfektion skapar universums rymd. I varje cell av medvetenhet sveper färgers lustfyllda vibrationer kring. Långsamt förnims bergets närhet och vidsträckthet, medan rimtussar dansa kring stenar och träd. Andas så in havets pulserande brus som flödar genom kroppens minsta vrå. Är en del av helheten som återskapar alltinghetens stora i det lilla. Ursprungets sanna visdom flödar rakt igenom och förbi, stannar så kvar i hjärtats innersta vrå.......