Under boken

14.08.2015

Njuter av en stjärnklar himmel, liggande under bokens skydd. Allt är stilla och luften en aning kyligt. En fladdermus gör en snabb lov kring träden. Kvällens ljud omsluter mig och bjuder mig sitt sällskap, när katten kommer gående. Hon lägger sig nära intill, för att strykas över sin lena päls.

Ljuden blir till musik och dofterna fyller lungorna, när vilsamheten ger inträde till att bara vara i stillhet med mig själv.
Andningen och pulsen följer en behaglig rytm, när dåsigheten fyller kroppen. Blicken vilar på ingenting, medan sinnet svävar bort i fjärran.

Kopplar upp och in de fyra element som finns så tydligt närvarande, likt den förankring till jord via marken blir som jag ligger på. En svag fuktigt antydan av dagg börjar lägga sig runtomkring och som ger vatten sin närvaro.

De guldglimmande stjärnorna som lyser likt små solar långt bort och värmer själen såsom brasan en frusen kroppen. Förbindelsen till luften följs med vinden som diffust sveper genom trädkronans blad och lite svagt i dans kring mig.

Är precis där på min egen plats vart jag kan landa i mig själv. Hämta tillbaka energin i djup medveten avslappning till ljudet av kattens spinnande. Känner styrkan som växer inom hela mig. Funderar lite på om det finns något som önskas förändra eller upplevas mer av i livet.

Låter stjärnhimlen bli till en guide som leder intuitionen i samband med önskningar i riktningar mot min avsikt. Ha tilliten till att balansen är där i vad som är rätt för mig. Likt nattens skuggor öppnas jagets inresta dolda upp, under nymånens parad.

Själen viskar tyst om att bli en del av livets ursprung, i att vara precis som hjärtat önskar. Minnet av gårdagsnattens stjärnfall vibrerar ännu över de önskningar, som manar till förändring och nyskapande. Tillåter mig rensa bort och släppa taget om det gamla, i ett alstrande av ny energi.

En tid av tillit och tålamod, när erfarenheterna skördas efter utvecklingsfaser. Sakta vaggas jag till ro av bladens svaga rasslande, djup in i drömmarnas slöja. Renas nu från allt det gamla, medan ny tillförsikt fyller mitt hjärta. Sjunker in i meditativ vila av att vara i samklang med alltet.