Vaken

09.02.2015

Timmen är tidig och sömnen har precis gjort ett tvärt kast mot vakenheten. Njuter av att få vilande landa i stillhetens tystnad. Stillheten som råder såväl i nattens timma omsluts naturen i vila.  Likt landskapet omhuldas i dvala för att samla kraft inför vad komma skall, återhämtar kroppen sin energin. 

Tänder några ljus och ser in i lågans fladdrande rofyllda sken. Ljusens reflekterande dans, sprider trygghet och värme i vintermörker. Låter boken som slagits upp ligga kvar där den är och åtnjuta det som finns just nu. Tar vara på stunden och möter dagen så som den infaller allt eftersom.

Lägger en filt om en frusen kropp och en skön avslappnande känsla infinner sig, när dess lätta tyngd omsluter axlarna. Upplever hur den fjäderlätt stryker längst ryggen, likt en mild bris. Fingertopparnas beröring mot filtens mjuka väv, sänder må bra signaler till nattstela armar och ben.

Strax vill fötterna in i värmen och huvudet dalar ner mot soffkuddens mjuka dun. Ljusens svaga flämtning vaggar en in i långsamhetens lov, innan dagen åter gryr. I nattens tystnad suddas gränser ut och allt är möjligt i en vaken vilande stund.